ANKARA / BEYPAZARI - Beypazarı Mesleki Eğitim Merkezi

DEVLET KATKISI ÖDEME UYGULAMASI

DEVLET KATKI ÖDEMELERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Devlet Katkısı Ödemelerinde:

Her öğrenci Devlet katkısından bir defaya mahsus yararlandırılır.

İşkur kapsamında  yararlanmış veya yararlanmakta olanlara Devlet katkısı ödenmez.

Ustalık belgesi alabilecek durumda olanlara Devlet katkısı ödenmez.

4.seviye MYK Ustalık Belgesi veya en az 756 saat kurs bitirme belgesi olanlara Devlet katkısı ödenmez.

Ustalık telafi programında yarıda bırakıp başka daldan kayıt yaptıranlar için toplam eğitim süresinden fazla Devlet katkısı ödenmez.

Emeklilere Devlet katkısı ödenmez.

Son üç yıl içinde sigortalı olup ustalık telafi programına kayıt olanlara Devlet katkısı ödenmez.

Önlisans  veya lisans mezunu olanlara Devlet katkısı ödenmez.

İşverenlerce ödenmesi gereken ücreti öğrencinin banka hesabına yatırdığını belgeleyen evrakı bir sonraki ayın beşine kadar beyan etmeyenlere o aya ait Devlet katkısı ödenmez.

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 18. Maddesi kapsamında eğitim birimi olmayan işletmelere Devlet katkısı ödenmez.

Devamsızlık ve raporlu olunan günlere karşılık gelen ücretleri ödenmez.

Devlet katkısı ödemesi yapılacak alanlar MEB ve İŞKUR tarafından belirlenir.

Bu usül ve esaslar kapsamında öğrencilere ödenecek ücretler her türlü vergiden müstesnadır.

Detaylı Bilgi için Resmi yazı tıklayınız.

Yayın: 09.09.2023 - Güncelleme: 31.10.2023 14:42 - Görüntülenme: 193